Различията между двете най-богати страни в ЕС идват на фона на

...
Различията между двете най-богати страни в ЕС идват на фона на
Коментари Харесай

Нарастват темите, по които Германия и Франция не могат да постигнат съгласие

Различията сред двете най-богати страни в ЕС идват на фона на опитите да се реализира съглашение за таван на цената на газа

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц се срещнаха през днешния ден в Париж. Пред камерите те се ръкуваха и позираха усмихнати, преди да се отдръпват в Елисейския замък за двустранни полемики, съобщи Ройтерс, представена от.

Шолц дойде във френската столица за небрежно уречен работен обяд, с цел да откри с Макрон решения на разликите, зародили сред двата европейски стопански колоса, откакто френският водач анулира общо съвещание на държавните управления на двете страни. 

Минути преди идването на Шолц представителят на френското държавно управление Оливие Веран омаловажи разликите, като сподели, че френско-германският тандем постоянно е бил кадърен да преодолее компликациите, които пораждат понякога. " Днешната среща демонстрира, че това другарство е живо ", сподели Веран.

Нараства броят на въпросите, по които двете най-богати европейски страни не могат да реализират единодушие - от тактиката за защитата на Европейския съюз, през отговора на енергийната рецесия, до връзките с Китай и даже фискалната политика, показва Ройтерс.

Различията идват на фона на опитите на Европейски Съюз да реализира съглашение за таван на цената на газа в отговор на съветската инвазия в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР